BURSA / OSMANGAZİ - Ovaakça Şarık Tara Anadolu Lisesi

Ovaakça Şarık Tara Anadolu Lisesi

Adres
OVAAKÇA EĞİTİM MAH. 22.OKUL SK. OVAAKÇA ŞARIK TARA ANADOLU LİSESİ BLOK NO 4 OSMANGAZİ / BURSA
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ulusal ve evrensel değerleri yaşayan ve yaşatan, değişim ve gelişime açık, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli, hoşgörülü, insanlara ve düşüncelere saygılı, sorumluluk sahibi, kendine güvenen ve güvenilen, farklılıkları zenginlik sayan, düşünsel, duygusal, sosyal açıdan yetişmiş dünyaya yön verebilecek lider insanlar yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir öğretim anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak ve öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için; bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen kişiler olarak yetiştirmek, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak yetiştirebilmektir.
Başarılar
2020-2021 Eğitim Öğretim yılında öğrenci almaya başlayan lisemizde akademik, mesleki, kültürel, sosyal, sportif başarılar hedeflemekteyiz.
İngilizce-Almanca
Yerleşim Yeri